-
Čas přípravy5 min
-
Doba vaření10 min
-
Porce2
-
Celkový čas15 min
Smažený sýr, lidově smažák je česká klasika, kterou dostanete ve většině restaurací nebo u stánků s rychlým občerstvením. Vegetariánská pochoutka, kterou děti milují.
Smažený sýr gouda se připravuje úplně stejně jako smažený eidam nebo hermelín. Vezmete si kus dobrého sýra a ten obalíte v trojobale nebo v těstíčku. Ukáži vám obě varianty, jelikož složení surovin je stejné.
Suroviny na smažený sýr gouda
- 300 g goudy vcelku
- 1-2 vajíčka
- strouhanka
- hladká mouka
- sůl
- olej
TIP: Pokud chcete vylepšit chuť sýra, osmažte ho na přepuštěném másle, které krásně voní a dodá sýru máslovou chuť.
Jak připravit obalenou smaženou goudu
- Sýr si rozkrojte na dva trojúhelníky nebo do požadovaného tvaru. Pokud obalujete sýr v trojobale, tak ho nejprve obalte v hladké mouce, poté v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance.
- Pokud sýr chcete obalit v těstíčku, do mističky si dejte vejce, a hladkou mouku nahraďte polohrubou, kterou smíchejte s vejcem tak, aby vzniklo hladké těstíčko. Těstíčko můžete okořenit paprikou, pepřem a solí a obalit v něm sýr. Těstíčko musí být opravdu husté, aby se na sýru drželo.
- Obalený sýr dejte do hlubší pánve s dostatečnou vrstvou oleje nebo přepuštěného másla a smažte z obou stran dozlatova.
- Podávejte s vařeným bramborem posypaným pažitkou a naší rychlou domácí tatarkou.
Chutnal vám smažený sýr? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Smažený sýr gouda
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review